DTU Management Engineering bød den 1. juni 2013 Kirsten Halsnæs velkommen som ny professor inden for klima og økonomi. Kirsten er den anden kvindelige professor på instituttet.
Klima- og økonomiforskningen adresserer risiko ved klimaændringer, klimatilpasning og begrænsning af drivhusgasser. Metoderne bygger på integreret modellering af fysiske klimadata, påvirkninger og samfundsøkonomiske aspekter. DTU Management Engineering deltager herigennem i et stærkt dansk og internationalt samarbejde med klimafysikere, matematikere, hydrologer, landbrugseksperter og økonomer. Kirstens arbejde omfatter udover klimaforskning også sammenhængen til bæredygtig udvikling, hvor kvantitative metoder anvendes til at vurdere, hvordan klimapolitik og grøn vækst kan kombineres. DTU vil med Kirsten som professor tilbyde et stærkt samfundsvidenskabeligt klimaforskningsmiljø med nære forbindelser til FN's internationale ekspertpanel IPCC og til danske og europæiske aftagere. Masterprogrammet Sustainable Energy vil ligeledes drage nytte af disse kompetencer.
Hvem er Kirsten Halsnæs?
Kirsten er cand.polit. fra Københavns Universitet fra 1983 og har efterfølgende erhvervet en ph.d.-grad fra Roskilde Universitet. Hun har været ansat på UNEP Risø Centeret fra 1992 til 2008 og har der arbejdet med internationale projekter indenfor klima og bæredygtig udvikling med partnere verden rundt. Arbejdet har blandt andet omfattet udvikling af metoder til kvantitativ måling af bæredygtighed for udviklingslandene og metoder til opgørelse af omkostninger ved reduktion af drivhusgasser.
Herefter blev Kirsten leder af DTU's tværgående klimaaktivitet Klima DTU. Kirsten har spillet en ledende rolle som økonom i IPCC og har derudover en række ledende poster i forskningsråd og andre komitéer. Det omfatter medlemskab af Etisk Råd og af EU's Advisory Panel for klimaforskning i Horizon 2020.
En række af Kirstens større aktuelle projekter er ”Integreret Vurdering af Bæredygtighed i Landbrug- og Skovbrug som Konsekvens af Høj Biomasseproduktion til Energi”, ”Smart Energy City Mål og Forandringsprocesser for Europæiske Byer” og ”Økonomisk Vurdering af Risiko ved Ekstreme Klimahændelser”.