Lektor Tanja Schneider er ny sektionsleder for Human-Centered Innovation på DTU Management!
Tanja startede med at studere Business and Economics med kurser i sociologi. Hun skiftede hurtigt retning, til at fokusere mere på sociologi og teknologi, og hendes interesse for at kombinere sociologi og videnskab fortsatte gennem hele hendes akademiske karriere i forskellige lande. Tanja var interesseret i at arbejde på et teknisk universitet på grund af den store læringsproces fra tidligere projekter der har været i samarbejde med bl.a. dataloger. Hun er derfor glad for at blive en del af DTU Management, og arbejde med sin etnografiske forskning i tæt relation med ingeniørerne.
Som ny sektionsleder, er Tanja meget tiltrukket af Brit Ross Winthereiks' vision for Technology and Business Studies, og ser frem til at arbejde tværfagligt med de talentfulde mennesker i sektionen. Brit er også glad for at kunne byde Tanja velkommen på DTU: »Jeg er utrolig glad for, at Tanja har valgt at blive en del af DTU Management. Hun var en topkandidat i et imponerende felt af ansøgere. Hendes forskning i digital spisning og borgernes deltagelse og ikke-deltagelse i det digitale samfund inspirerer mig også meget i min egen forskning. Jeg ser frem til at fortsætte med at udvikle STS-miljøet (Science and Technology Studies) i samarbejde med Tanja«, siger Brit.
På det seneste har Tanja fokuseret på fødevarevidenskab og -teknologi, samt digitalisering af mad og måltider. Tanja har for eksempel udviklet en mobiltelefon-app, hvor folk kan uploade data fra deres loyalitetskortprogrammer, og appen vil vise, hvor sundt de har handlet i supermarkederne.
Tanjas forskning inden for dette område, giver anledning til at se på, at mad er meget mere end brændstof til vores kroppe, det handler mere om sociale sammenhænge og relationer, der dannes ud fra mad. Denne opfattelse kan ses i andre af hendes projekter om fødevareinnovationer og bæredygtige fødevareinnovationer. Her fokuserede hun på industriens påstande om at forstyrre fødevareindustrien og investere i bæredygtige fødevarer, og brugte de påstande til at udpege hvordan detailpartnere og nogle gange virksomheders venturefonde bruger dette til investeringsstrategier. Tanjas undersøgelsen kiggede på hvordan dette emne om bæredygtige fødevarer kan forme den samfundsmæssige debat.
Hun er for nylig indtrådt i bestyrelsen for den danske STS-forening, og er blevet udnævnt til næstformand for foreningen. Med sine forskningsforbindelser og sit engagement i Science and Technology Studies ser hun frem til at fordybe sig i sit nye job på DTU: »Som sektionsleder vil jeg gerne skabe et godt forsknings- og arbejdsmiljø for mit team og mine kolleger.«
Et stort velkommen til Tanja Schneider som ny sektionsleder for Human-Centered Innovation på DTU Management!